OKT

4

Het Nederlands IJsbeelden Festival

Het grootste winterevenement van Nederland staat dit jaar in Amsterdam!

Het Nederlands IJsbeelden Festival is met meer dan 150.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Van zaterdag 10 december 2016 tot en met zondag 5 februari 2017 vindt dit internationale ijssculpturen evenement plaats op de Arena Boulevard in Amsterdam. Een uniek evenement voor jong en oud en een hoog gewaardeerd dagje uit in de Kerstvakantie.

’s Werelds beste ijskunstenaars komen naar Nederland

Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld komen in november naar Nederland om hun kunsten te tonen. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars creëren in enkele weken tijd adembenemende sneeuw- en ijssculpturen en imposante themawerelden.

“Music Inspires”

Het thema voor het Nederlands IJsbeelden Festival 2016-2017 is: ‘Music Inspires’. Wereldberoemde artiesten, muziek stijlen, muziekinstrumenten, componisten en muzikanten worden in glinsterend sneeuw en kraakhelder ijs uitgebeeld. In combinatie met ‘special effects’ worden ijsbeelden van wel 6 meter hoog, met meer dan 275.000 kilo ijs, 275.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C, tot leven gewekt.

www.ijsbeelden.nl

Klaas-Jelmer Sixma

Klaas-Jelmer Sixma

Klaas-Jelmer Sixma