DEC

12

Italië krijgt themapark voor foodies

Italië en lekker eten zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De Italiaanse keuken is geweldig en divers. En dat vinden de Italianen zelf zo bijzonder, dat er een nieuw themapark wordt gebouwd bij de stad Bologna, geheel in het teken van… eten! Eataly World beslaat straks 8 hectare vol restaurants waar je pizza, polenta, pasta’s en andere gerechten kunt eten. Daarnaast worden er zes attracties geopend die uiteraard ook in het teken staan van eten.

Foodies en liefhebbers van de Italiaanse keuken kunnen hier vanaf oktober 2017 gaan genieten van allerlei lekkers, verdeeld over zes themawerelden: The Fire, The Animals, The Earth, The Sea, The Bottle en The Future. Iedere themawereld behandeld verschillende aspecten van de voedingsindustrie van groei, fok of vangst tot je bord. Bij het themapark komt een congrescentrum en in 2018 is het de bedoeling dat er een hotel bij het park wordt geopend met 200 kamers.

Educatie staat overigens hoog in het vaandel van Eataly World. De projectontwikkelaars willen namelijk graag kinderen, jonge mensen en volwassenen meer bewust maken van waar het eten op je bord nu eigenlijk vandaan komt en hoe we in de toekomst nog duurzamer met eten en drinken om kunnen gaan. Daarnaast kun je er straks allerlei workshops volgen die te maken hebben met agricultuur, koken en eten natuurlijk.

Naar de website: http://eatalyworld.it/en

Eataly World