NOV

8

Nieuw museum gaat Stedelijk Museum Breda heten

Het nieuwe museum dat in het voorjaar van 2017 wordt geopend in Breda zal Stedelijk Museum Breda gaan heten. Dat werd maandag tijdens een informatieavond voor de gemeenteraad bekendgemaakt door de directeur van het nieuwe museum, Dingeman Kuilman.

Het Stedelijk Museum Breda krijgt een centrale functie in de stad, wat de naam ook uitstraalt. “Maar het is ook een traditionele naam die je op een eigentijdse manier kunt invullen”, laat Kuilman in een interview met BN De Stem weten.

Kuilman en het bestuur van het museum wilden een tijdloze en herkenbare naam. Het toekomstige Stedelijk Museum Breda heeft de afgelopen jaren namelijk al verschillende naamswijzigingen gekend. Tot 2008 heette het De Beyerd, daarna het Graphic Design Museum, en vanaf 2011 was het bekend onder de naam Museum of the Image (MOTI).

Volgend jaar zal MOTI fuseren met het Breda’s Museum en in het oude gebouw van MOTI verdergaan als Stedelijk Museum Breda. Op de begane grond van het museum zal in chronologische volgorde de geschiedenis van Breda verteld worden. Daarnaast zullen er in de kelder van het museum wisselende exposities te zien zijn. In 2017 gaan die onder andere over de Vrede van Breda.