OKT

27

Plannen voor Limburgs gigapretpark

Miljonair Jean Gilessen, oprichter van attractiepark Toverland, ziet het helemaal zitten om een gloednieuw pretpark te bouwen in het Limburgse Brunssum. Met een investering van 727 miljoen euro moet het attractiepark met een oppervlakte van 85 hectare het grootste pretpark van de Benelux worden.

Nature Wonder World wellicht toekomstig grootste pretpark Benelux

De zeven wereldwonderen fungeren als inspiratie voor het decor van het toekomstige Nature Wonder World pretpark. Nu bleken zeven wereldwonderen in beginsel toch teveel om uit te werken, dus is de keuze op drie van de zeven gevallen: de Grand Canyon, de vulkaan Paricutín in Mexico en de Afrikaanse Victoria watervallen. Elk gebied wordt voorzien van ongeveer tien attracties. Plannen voor uitbreiding van de wereldwonderen liggen er al.

In 2022 geopend?

2018 moet bekend worden of het park er daadwerkelijk gaat komen. Gilessen zoekt naar geldschieters die het project ondersteunen. Lukt hem dat, dan wordt 2022 het jaar waarin we in de veelbelovende, spectaculaire thrills mogen beleven in nieuwe attracties. Aan Hollandse weersomstandigheden is gedacht, want Nature Wonder World krijgt een overdekt gedeelte in de vorm van een overdekt waterpark en entertainmentzone, twee hotels en een casino.

Nature Wonder World