Warning: mysqli::mysqli(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50562 Library:100148 in /var/www/vhosts/dagtripper.nl/httpdocs/lib/MysqliDb.php on line 281
Snikheet. En nu? De leukste uitjes bij warm weer. - Dagtripper
AUG

9

Snikheet. En nu? De leukste uitjes bij warm weer.

Misschien ken je dat gevoel wel: uiterlijk kun je geen kant op, maar je innerlijke dadendrang snakt naar een activiteit. Dat gevoel kun je bijvoorbeeld hebben als het snikheet is en je gedoemd bent om naar adem happend op een schaduwrijk plekje in je tuin te liggen of op je balkon te zitten. Je wilt wel weg en je wilt dolgraag wat doen, maar je kunt niet, want het is veel te warm. Het resultaat? Frustratie. En daar lig je dan al tandenknarsend passief te zijn. Dat wordt een lange dag voor jezelf en voor je omgeving. Maar waarom zou je in de frustratie schieten en jezelf en anderen het leven zuur maken als er zoveel te doen is, zelfs op een dag dat de mussen van het dak vallen van de hitte?

Koelte in cultuur

Wat te denken van een bezoek aan een museum? Ga alleen, met je partner of met je gezin naar een leuk museum. Met je gezin bezoek je een museum waar leuke opdrachten voor kinderen hen op een speelse en educatieve manier bezighouden. Samen of alleen vergaap je je in alle rust aan de prachtige werken van beroemde meesters en dat in een aangename temperatuur. Wil je nog meer cultuur of historie snuiven dan treed je een koele kerk of kasteel binnen. Na afloop bezoek je een restaurant, waar de airco zorgt voor een verfrissend klimaat en voor je het weet is de warme dag voorbij zonder dat je er last van hebt gehad.

Verfrissing in water

Water is altijd een hot item voor mensen die de hitte willen ontvluchten. Na een frisse duik in het water kun je er weer even tegenaan. Het hele gezin geniet van de gang naar het zwembad of naar het strand. Of ga naar een waterspeelpark waar de kinderen niet uitgespeeld raken. Ben je liever actief op het water dan ga je surfen, zeilen of neem je je gezin mee op een boottochtje. Natuurlijk kun je ook met zijn allen gaan kanoën. Onderweg leg je even aan bij een theetuin waar je onder de bomen geniet van een drankje met iets lekkers erbij of bij een speeltuin waar veel bomen staan. Bedenk echter wel dat velen dit zelfde idee zullen hebben, en dat het dus erg druk kan zijn. Oók onderweg.

Vermaak in bos en park

Ben je een stadsmens dan fiets je gezellig met zijn allen naar het park. Neem een bal, een boek, drinken en een lekkere lunch mee en installeer je lekker in de schaduw. De kinderen spelen tikkertje of verstoppertje en vermaken zich met de bal en je partner en jij krijgen de dag al pratend, kijkend, lezend en lekker luierend ook snel om.

Natuurliefhebbers trekken erop uit naar een bos. Ben je sportief dan ga je te voet, te paard of op de fiets door het bos. Lekker koel en nog gezond ook. Wissel je sportieve activiteit af met een lange leespauze of ga tussendoor lekker languit luieren. Wedden dat je verkwikt thuiskomt? Heb je een gezin dan ga je met de kinderen lekker door het bos struinen en genieten van de flora en de fauna. Neem picknickspullen mee en je hebt de dag van je leven.

Wil je gezin nog meer vertier in het bos? Ga met ze naar een speelbos waar ze in bomen kunnen klimmen, hutten kunnen bouwen, met water en zand kunnen kliederen en nog meer activiteiten kunnen beoefenen.

Liever de lucht in?

Heb je geen last van hoogtevrees? Dan boek je toch een ballonvaart met je partner? Hoe hoger je bent, hoe koeler het wordt. Laat je lekker varen en geniet ondertussen je van het spectaculaire uitzicht.

Als je van winkelen houdt en een echte shopaholic bent is een dagje winkelen in een overdekt winkelcentrum met airco geen straf voor jou. Je snuffelt op je gemak in de vele winkeltjes en komt even lekker tot rust in een restaurant of bistrootje waarna je weer energiek verder shopt, ongehinderd door de warmte. Na zo’n dag kom je tevreden en voldaan thuis.

Geen frustratie, maar vrolijkheid

En als je het echt helemaal gehad hebt met de warmte en je even in kilte wilt vertoeven dan ga je toch gewoon een grot in en geniet je van de ondergrondse bezienswaardigheden? Je ziet: er zijn mogelijkheden te over om niet gefrustreerd te raken, maar juist te genieten van die warme dag. Enjoy