FutureLand

star-full

8.8 op basis van 93 recensies

Adres:   Europaweg 902 Maasvlakte (Zuid-Holland)   Bekijk de kaart

Bekijk de website   Telefoon : 010-2522520


Informatie

Voor de haven van Rotterdam wordt momenteel gebouwd aan de Tweede Maasvlakte. Deze nieuwe haven in aanbouw kun je bij Futureland helemaal komen bekijken. Volg de bouw, de geschiedenis van de Rotterdamse haven en ga op rondvaart mee om nog dichterbij dit spectaculaire stukje bouwtechniek te gaan kijken. Futureland is het informatiecentrum van Maasvlakte 2. De grote terminals vertellen op interactieve wijze het verhaal van de bouw, maar biedt op het Panorama Deck ook een spectaculair uitzicht op de nieuwe haven.

De collectie

In Futureland is van alles te zien en te beleven. In het informatiecentrum staat bijvoorbeeld een interactieve maquette van de nieuwe haven. Je kunt in de filmzaal van alles te weten komen over de bouw en natuurlijk zijn er diverse hallen met een tentoonstelling over de Rotterdamse haven toen en nu. Je kunt ook een audiotour huren om meer te weten komen over alles wat er te zien is.

Een bezoek aan Futureland is geheel gratis. Dat geldt ook voor de rondleiding over het terrein en een bezoek aan de terminals. Wil je nog dichterbij de nieuwe haven komen? Dan kun je mee met een rondvaart. Hiervoor heb je wel een betaald ticket nodig. Het is tevens mogelijk om met de Expressbus een rondrit over het nieuwe terrein te maken.

Educatie

Voor kinderen en jeugd zijn er allerlei interactieve educatieve programma’s te volgen. Voor iedere onderwijsstroming is er een programma ontworpen, zodat iedereen veel plezier aan een bezoekje zal beleven. Ook studenten bouwtechniek zijn van harte welkom om een studiebezoek te maken aan Futureland.

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

Gesloten
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
10.00 - 17.00 uur
Gesloten
11:00 - 17:00 uur

Aangepaste openingstijden
FutureLand is gesloten op 1 januari, 27 maart, 27 april en 25 december. Tijdens overige feestdagen gelden aangepaste openingstijden.
Vrijwel maandelijks opent FutureLand haar deuren op zaterdag voor een bijzondere activiteit, deze zijn terug te vinden op de website van FutureLand

Speciale voorzieningen
FutureLand is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Groepen
Groepen vanaf 10 personen wordt verzocht vooraf aan te melden.

Locatie

Adres:   Europaweg 902   3199 LC Maasvlakte (Zuid-Holland)   Routebeschrijving

Recensies

star-full

8.8 op basis van 93 recensies

Geef jouw recensie