Top 10 Kasteel & landgoed

101 kastelen & landgoederen gevonden

Huis Doorn Doorn, Utrecht

star-full

8.8

Museum in het oude woonkasteel van Keizer Wilhelm II. Vaste tentoonstelling over WOI in Paviljoen WOI. Wandeltuinen en park met keizerlijke allure. Diverse tentoonstellingen, arrangementen en evenementen.

Slot Assumburg Heemskerk, Noord-Holland

star-full

7.0

Slot Assemburg heeft een prachtige kasteeltuin dat zich goed leent voor een wandeling. Er worden het hele jaar door activiteiten en voorstellingen georganiseerd.

Paleis Het Loo Apeldoorn, Gelderland

star-full

8.6

Voormalig Koninklijk Paleis, geschiedenis van de Oranjes, museum met koninklijke uitstraling, paleistuinen en wandelpark, schilderkunst, wisselende tentoonstellingen en evenementen, concerten.

Kasteel de Haar Haarzuilens, Utrecht

star-full

8.7

Grootste kasteel van Nederland, middeleeuws kasteel, kasteeltuinen en park, rondleidingen en activiteiten, feest- en trouwlocatie, zakelijke arrangementen, hertenkamp, doolhof, leuk en leerzaam uitje voor de hele familie.

Muiderslot Muiden, Noord-Holland

star-full

8.7

Kasteel en waterburcht, ridders en jonkvrouwen, de Gouden Eeuw, leer alles over de waterlinie, rondleidingen en speurtochten, educatie en schoolreizen, locatie verhuur mogelijk, zeer geschikt voor families en kinderen.

Paleis Soestdijk Baarn, Utrecht

star-full

7.6

...

Slot Loevestein Poederoijen, Gelderland

star-full

8.0

Middeleeuwse gevangenis en fort. Hugo de Groot ontsnapte er in een boekenkist. Ontdek alle kamers zelf met een eigen sleutel. Grote ontdekkingsreis. Kinderen kunnen verkleden. Waan je even terug in de tijd.

Paleis op de Dam Amsterdam, Noord-Holland

star-full

8.2

Iconisch koninklijk paleis aan de Dam met museumfunctie. Wisselende tentoonstellingen over onder meer Nederland en het Koninklijk huis. Het Paleis door het Koninklijk huis gebruikt voor officiële ontvangsten.

Kasteel Amerongen Amerongen, Utrecht

star-full

8.3

Prachtig museum kasteel met wisseltentoonstellingen en bijzondere tuinen om eindeloos in te wandelen. Iedere dag rondleidingen. Geregeld worden er bijzondere activiteiten georganiseerd.

Kasteel Groeneveld Baarn, Utrecht

star-full

8.2

Historisch 18e-eeuws kasteel met een prachtig park vol bijzondere tuinen en ijskelder. Wisseltentoonstellingen in en om het kasteel. Gezellig Grand Café met mooi terras.

Kasteel Hoensbroek Hoensbroek, Limburg

star-full

8.2

Kasteelmuseum met meer dan 40 kasteelvertrekken. Volg workshops als boogschieten, schermen of parfum maken. Vele leuke evenementen zoals de Oude Kasteelspelen en thematische arrangementen.

Château Neercanne Maastricht, Limburg

star-full

9.3

Enige terrassenkasteel van Nederland op de grens met België. Bijzondere plek om uit eten te gaan in een van de restaurants die het kasteel rijk is. Blijf overnachten of organiseer een feest of vergadering met leuke groepsactiviteiten.

Vergelijk alle 101 kastelen & landgoederen

Op Dagtripper vind je aanbiedingen, uitgebreide informatie & recensies voor alle populaire kastelen & landgoederen. Maak een nieuwe top10 op basis van locatie of bekijk alle overige kastelen & landgoederen hieronder.


Kasteel Heeswijk Heeswijk-Dinther, Noord-Brabant

star-full

8.8

Kasteel voor feesten, bruiloften en vergaderingen. Museum met rondleidingen en audiogids. Gezellige brasserie en kasteelwinkel. Rondleidingen en kinderrondleidingen mogelijk.

Kasteeltuinen Arcen Arcen, Limburg

star-full

8.5

Pittoreske kasteeltuin met bijzondere bloemen en planten. Diverse exposities kleuren het jaar. Geniet van lunch, brunch, ontbijt of picknick tussen het groen.

Slot Zeist Zeist, Utrecht

star-full

8.1

Kasteel in een bosrijke omgeving voorzien van Engelse tuinen. Tevens museum en biedt mogelijkheden voor (openlucht)theater. Sfeervol restaurant met bijzondere gerechten.

Château St. Gerlach Valkenburg, Limburg

star-full

8.9

Bijzondere locatie om te lunchen, brunchen of dineren en te overnachten. Prachtige sauna met zwembad en wellnessfaciliteiten. Prachtige tuinen en omgeving voor evenementen, bruiloften of een romantisch weekend weg.

Huis Doorn Doorn, Utrecht

star-full

8.8

Museum in het oude woonkasteel van Keizer Wilhelm II. Vaste tentoonstelling over WOI in Paviljoen WOI. Wandeltuinen en park met keizerlijke allure. Diverse tentoonstellingen, arrangementen en evenementen.

Kasteel Middachten De Steeg, Gelderland

star-full

8.5

Uit eten in een echt kasteel, mogelijkheid voor het vieren van feesten. Prachtige symmetrische tuinen om door te wandelen. Het kasteel is ook te bezichtigen.

Landgoed Hoenderdaell Anna Paulowna, Noord-Holland

star-full

8.4

Mooi landgoed met dierenpark, grote natuurlijke dierenverblijven, inheemse en exotische dieren, opvangcentrum van Stichting Leeuw met grote katachtigen, roofvogel show, mooi wandelgebied, geschikt voor kinderen en volwassenen.

Buitenplaats Vaeshartelt Maastricht, Limburg

star-full

8.1

Bijzonder uit eten en mogelijkheid tot bijzonder overnachten in dit hotel gevestigd in een landhuis net buiten Maastricht. Voor een spontane lunch of diner, bedrijfsevenementen en diverse feestjes.

Kasteel Doornenburg Doornenburg, Gelderland

star-full

9.1

Museum kasteel met boerderij, grote speeltuin, mooie tuinen en oude herberg dat is omgetoverd tot restaurant. Decor van de TV-serie Floris.

Kasteel Duivenvoorde Voorschoten, Zuid-Holland

star-full

8.9

Kasteel met museumfunctie over de oorspronkelijke bewoners en diverse wisseltentoonstellingen. Kasteeltuinen, rondleidingen en diverse activiteiten, zoals lezingen, concerten, spelletjes, parkwandelingen en (kinder)feestjes.