Maritiem Museum

Haven en scheepvaartmuseum. Eeuwenoude collectie topstukken. Fotografie & video. Interactieve tentoonstellingen. Rondvaarten.

Bekijk de website

Maritiem Museum korting 2017

Alle Maritiem Museum aanbiedingen

Bieden vanaf €1: Entreeticket voor 2 personen

Veiling via TicketVeiling

Informatie

Alles wat je wil weten en meer over scheepvaart en havendiensten leer je in het Maritiem Museum in Rotterdam. In de oude haven waar het voor Rotterdam allemaal begon, kunnen groot en klein meer leren over het maritieme leven en hoe het er in een haven vroeger en nu aan toe gaat. Dit deel van de haven is overigens niet meer in gebruik voor de scheepvaart. Het is echt een museumhaven waar de geschiedenis tot leven komt. Aan de hand van verhalen en interessante tentoonstellingen wordt er een duidelijk beeld gevormd van het leven op en aan zee.

De collectie

De vaste collectie van het Maritiem Museum bestaat uit eeuwenoude stukken, boten, onderdelen en andere maritieme topstukken die een verhaal over het leven op zee vertellen. De collectie is opgedeeld in diverse deelexposities, zoals Wonen in Waterland, Alle Hens Aan Dek, Maritieme Cultuur en De Zee Als Horizon. Iedere collectie vertelt een eigen verhaal aan de hand van schilderijen, kaarten, foto’s en soms zelfs videobeelden.

Daarnaast kun je jaarlijks genieten van verschillende tentoonstellingen over het maritieme leven. Voor kinderen is er een aparte afdeling in het Maritiem Museum genaamd de Haven van Professor Plons. Hier kunnen kinderen aan de hand van spelletjes en activiteiten op spelenderwijs alles leren over het leven op zee en in de haven. Zo kunnen kinderen zelf containers scannen, vissen vangen, de zeilen hijsen en koken in de kombuis.

Faciliteiten

Bij het Maritiem Museum kun je terecht voor een hapje en een drankje in Museumcafé Lloyd’s. Na een bezoek kun je nog een cadeautje of souvenir meenemen uit de Museumwinkel. Je kunt een bezoek aan het Maritiem Museum goed combineren met een rondvaart door de Rotterdamse haven. 

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Maritiem Museum

Leuvehaven 1
3011 EA Rotterdam (Zuid-Holland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Watersport

Smit Giethoorn

Giethoorn

Sloepdelen Amsterdam

Amsterdam

Flevonice

Biddinghuizen

Betuwestrand

Beesd

Marenland

Winsum

Aquabest

Best

Down Under

Nieuwegein

Theetuin Overleek

Monnickendam

Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop