Maritiem Museum

star-full

7.9 op basis van 68 recensies

Adres:   Leuvehaven 1 Rotterdam (Zuid-Holland)   Bekijk de kaart

Bekijk de website   Telefoon : 010-4132680

Korting & aanbiedingen

4 entreetickets: bieden vanaf €1

Bied mee voor hoge korting! 4 tickets voor het Maritiem Museum Rotterdam t.w.v. € 43,-

2 entreetickets: bieden vanaf €1

Bied mee voor hoge korting! 2 tickets voor het Maritiem Museum Rotterdam t.w.v. € 25,-

Informatie

Alles wat je wil weten en meer over scheepvaart en havendiensten leer je in het Maritiem Museum in Rotterdam. In de oude haven waar het voor Rotterdam allemaal begon, kunnen groot en klein meer leren over het maritieme leven en hoe het er in een haven vroeger en nu aan toe gaat. Dit deel van de haven is overigens niet meer in gebruik voor de scheepvaart. Het is echt een museumhaven waar de geschiedenis tot leven komt. Aan de hand van verhalen en interessante tentoonstellingen wordt er een duidelijk beeld gevormd van het leven op en aan zee.

De collectie

De vaste collectie van het Maritiem Museum bestaat uit eeuwenoude stukken, boten, onderdelen en andere maritieme topstukken die een verhaal over het leven op zee vertellen. De collectie is opgedeeld in diverse deelexposities, zoals Wonen in Waterland, Alle Hens Aan Dek, Maritieme Cultuur en De Zee Als Horizon. Iedere collectie vertelt een eigen verhaal aan de hand van schilderijen, kaarten, foto’s en soms zelfs videobeelden.

Daarnaast kun je jaarlijks genieten van verschillende tentoonstellingen over het maritieme leven. Voor kinderen is er een aparte afdeling in het Maritiem Museum genaamd de Haven van Professor Plons. Hier kunnen kinderen aan de hand van spelletjes en activiteiten op spelenderwijs alles leren over het leven op zee en in de haven. Zo kunnen kinderen zelf containers scannen, vissen vangen, de zeilen hijsen en koken in de kombuis.

Faciliteiten

Bij het Maritiem Museum kun je terecht voor een hapje en een drankje in Museumcafé Lloyd’s. Na een bezoek kun je nog een cadeautje of souvenir meenemen uit de Museumwinkel. Je kunt een bezoek aan het Maritiem Museum goed combineren met een rondvaart door de Rotterdamse haven. 

Openingstijden

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

Gesloten
10:00 - 17:00 uur
10:00 - 17:00 uur
10:00 - 17:00 uur
10:00 - 17:00 uur
10:00 - 17:00 uur
11:00 - 17:00 uur

Aangepaste openingstijden
Het Maritiem Museum is gesloten op 1 januari, 27 april en 25 december. Op overige feestdagen is het Maritiem Museum geopend vanaf 11.00 uur. 

Speciale voorzieningen
Het Maritiem Museum is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De schepen en kranen zijn uitsluitend via een loopppank bereikbaar en daardoor niet toegankelijk voor rolstoelen.

Groepen
Groepen vanaf 15 personen wordt verzocht vooraf te reserveren.

Locatie

Adres:   Leuvehaven 1   3011 EA Rotterdam (Zuid-Holland)   Routebeschrijving

Recensies

star-full

7.9 op basis van 68 recensies

Geef jouw recensie