Museumdorp Orvelte

In het Drentse monumentendorp Orvelte kun te midden van de natuur alles leren over de Drentse geschiedenis. Daarnaast kun je in Orvelte klootschieten en meedoen aan puzzel- of gps-tochten.

Bekijk de website

Informatie

In Drenthe is het levendige monumentendorp Orvelte te vinden. Mensen wonen en werken hier gewoon, maar een bezoek geeft je de kans om kennis te maken met de Drentse geschiedenis.

Het dorp

Maak een wandeling langs de prachtige Saksische boerderijen met rieten daken. Of, nog leuker, bekijk ze eens van binnen! Een aantal boerderijen in Orvelte is opengesteld voor publiek. Je kunt een kijkje nemen bij de kaas- of klompenmakerij, de eerste Nederlandse pannenkoekenwinkel, de mini-zoo of de AmbachtenSpeeltuin. In het hart van het dorp vinden regelmatig bijzondere evenementen en themadagen plaats. Bezoek hier speciale markten, theatervoorstellingen of bekijk de folkloristische groepen die hier langskomen.

Activiteiten

Daarnaast is Orvelte een geweldige locatie voor creatieve activiteiten. Ontdek er bijvoorbeeld wat klootschieten is, doe mee aan een educatieve puzzeltocht, of ga gps-en door de prachtige natuur. Ook kun je met een gids door het dorp wandelen, en zo allerlei interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis leren.

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Museumdorp Orvelte

Dorpsstraat 7
9441 PD Orvelte (Drenthe)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Bezienswaardigheden

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Atomium

Brussel

Heineken Experience

Amsterdam

Madame Tussauds

Amsterdam

Euromast

Rotterdam

Aviodrome

Lelystad

The Amsterdam Dungeon

Amsterdam

Archeon

Alphen aan den Rijn

Mondo Verde

Landgraaf