Museumdorp Orvelte

star-full

7.1 op basis van 23 recensies

Adres:   Dorpsstraat 7 Orvelte (Drenthe)   Bekijk de kaart

Bekijk de website   Telefoon : 0593-322332


Informatie

In Drenthe is het levendige monumentendorp Orvelte te vinden. Mensen wonen en werken hier gewoon, maar een bezoek geeft je de kans om kennis te maken met de Drentse geschiedenis.

Het dorp

Maak een wandeling langs de prachtige Saksische boerderijen met rieten daken. Of, nog leuker, bekijk ze eens van binnen! Een aantal boerderijen in Orvelte is opengesteld voor publiek. Je kunt een kijkje nemen bij de kaas- of klompenmakerij, de eerste Nederlandse pannenkoekenwinkel, de mini-zoo of de AmbachtenSpeeltuin. In het hart van het dorp vinden regelmatig bijzondere evenementen en themadagen plaats. Bezoek hier speciale markten, theatervoorstellingen of bekijk de folkloristische groepen die hier langskomen.

Activiteiten

Daarnaast is Orvelte een geweldige locatie voor creatieve activiteiten. Ontdek er bijvoorbeeld wat klootschieten is, doe mee aan een educatieve puzzeltocht, of ga gps-en door de prachtige natuur. Ook kun je met een gids door het dorp wandelen, en zo allerlei interessante wetenswaardigheden over de geschiedenis leren.

Locatie

Adres:   Dorpsstraat 7   9441 PD Orvelte (Drenthe)   Routebeschrijving

Recensies

star-full

7.1 op basis van 23 recensies

Geef jouw recensie