Top 10 Nationaal park

19 nationale parken gevonden

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

De Biesbosch Drimmelen, Noord-Brabant

star-full

8.8

Nationaal Park de Biesbosch beschikt over een ruige natuur waar je steeds weer door verrast zult worden. Ontdek deze natuur wandelend, vanaf het water of op de fiets.

De Hoge Veluwe Otterlo, Gelderland

star-full

8.5

Nationaal Park De Hoge Veluwe kent een grote variëteit aan natuur en landschappen en is bezaaid met wandel- en fietsroutes. Hier bevindt zich het Kröller-Müller museum en Jachthuis Sint-Hubertus.

Weerribben-Wieden Ossenzijl, Overijssel

star-full

9.0

Groots natuurpark met veel water waar je kan fietsen, roeien en wandelen. Ontdek prachtige vogels en klein wild in hun natuurlijke omgeving.

De Maasduinen Well, Limburg

star-full

9.0

Groots, langgerekt natuurgebied met bijzondere bezienswaardigheden, prachtige natuur met wandel- en fietsroutes en bezoekerscentra.

Loonse en Drunense Duinen Drunen, Noord-Brabant

star-full

9.2

Uitgestrekt natuurgebied in Noord-Brabant met diverse restaurants, bezienswaardigheden, bezoekerscentra en routes om te wandelen en fietsen.

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

Sallandse Heuvelrug Nijverdal, Overijssel

star-full

8.8

Uniek natuurgebied met bezoekerscentrum, informatieschuur en natuurmuseum. Biedt ruimte voor wandelaars en fietsers.

Dwingelderveld Ruinen, Drenthe

star-full

8.7

Nationaal park waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Geniet van de unieke Esdorpen in het park, de bijzondere natuur en verschillende excursies.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Overveen, Noord-Holland

star-full

9.1

Lekker uitwaaien en wandelen door het mulle zand, beklim de prachtige uitkijkpunten of maak een fietstocht door de natuur. Speurtochten voor kinderen en historische bezienswaardigheden.

Drents-Friese Wold Diever, Drenthe

star-full

9.0

Nationaal Park op de grens van Drenthe en Friesland vol water, heidegebied en prachtige landschappen. Kom watervogels, runderen en klein wild bekijken, tijdens een wandel- of fietstocht.

Vergelijk alle 19 nationale parken

Op Dagtripper vind je aanbiedingen, uitgebreide informatie & recensies voor alle populaire nationale parken. Maak een nieuwe top10 op basis van locatie of bekijk alle overige nationale parken hieronder.


De Meinweg Herkenbosch, Limburg

star-full

9.2

Natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland in Limburg. Voorzien van bezoekerscentra, wandel-, fiets- en ruiterpaden en diverse gastheren, waaronder horeca en campings. Bijzondere oude eiken.

Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide Kalmthout, België

star-full

9.1

Nationaal park op de grens van Nederland en België. Heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in de vrije natuur. Bijzondere flora en fauna. Twee toegangspoorten en verschillende informatiecentra.

De Alde Feanen Earnewâld, Friesland

star-full

9.0

Park in Friesland met een grote diversiteit aan natuurschoon. Gezellig bezoekerscentrum met expositie over het landschap. Diverse horeca rondom het park. Educatieve programma's voor jong en oud.

Drentsche Aa Balloërveld, Drenthe

star-full

9.0

De Drentsche Aa heeft veel wandel- en fietsmogelijkheden en ook te paard kun je de omgeving verkennen. Rust uit in een van de vele gezellige dorpjes en proef van zelfgemaakte Drentsche lekkernijen.

Nationaal Park Lauwersmeer lauwersoog, Groningen

star-full

9.0

Vogelparadijs met veel water. Huur een boot en ontdek het meer, zoek een visstek op of geniet van de flora en fauna om je heen. Er zijn wandel-, fiets- en vaarroutes.

De Groote Peel Ospel, Limburg

star-full

8.7

Nationaal Park bestaande uit veengrond dat nu is omgetoverd tot groots vogelparadijs. Bezoek te voet, per fiets of te paard. Bezoekerscentrum, bezienswaardigheden en gezellige horeca en campings in de omgeving.

Nationaal Park Duinen van Texel Texel, Noord-Holland

star-full

9.1

Nationaal Park Duinen van Texel omvat alle duingebieden van het Waddeneiland Texel. De duinen en haar grote unieke natuurgebieden De Muy en De Slufter, het grote strand op de Zuidpunt ...

Nationaal Park Schiermonnikoog Schiermonnikoog, Friesland

star-full

7.8

Nationaal Park Schiermonnikoog is het natuurlijke erfgoed van dit Waddeneiland. Geniet op de fiets of ter voet van het ongerepte duinlandschap. Ga op bezoek bij de verschillende waddenvogels en bewonder ...

Utrechtse Heuvelrug Doorn, Utrecht

Er valt veel te beleven in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ontdek de mooiste plekjes te voet, op de fiets of per paard. Hier vind je historische musea en het Ouwehands Dierenpark Rhenen.