Natuureiland Tiengemeten

star-full

8.4 op basis van 39 recensies

Adres:   Nieuwendijk 1 Zuid-Beijerland (Zuid-Holland)   Bekijk de kaart

Bekijk de website   Telefoon : 0900-3242526


Informatie

Het Zuid-Hollandse eiland Tiengemeten staat bekend om zijn variatie in landschappen met een grote rijkdom aan planten en dieren. Tiengemeten is een geweldige wandellocatie. Neem bijvoorbeeld de blauwe wandelroute door ‘Wildernis’, het westen van het eiland. Hier zie je een grote variëteit aan vogels in het riet. Maar ook grote roofvogels zijn hier te spotten.

Gele wandelroute

De gele wandelroute loopt door het centrale deel van het eiland, ‘Weelde’. Een open watermoeras waar je in de wintermaanden allerlei eenden en ganzen kunt zien, en in het voor- en najaar kluten, wulpen en scholeksters op de drooggevallen slikplaten rondwandelen.

Blauwe wandelroute

Het oosten van het eiland, ‘Weemoed’, zie je tijdens de blauwe wandelroute. Hier ervaar je de negentiende-eeuwse kleinschalige landbouw. Op kleine akkers groeien ouderwetse groenten en er is een boomgaardje met appels en peren. Daarnaast grazen er trekpaarden op de dijk en in de weides. In Tiengemeten worden geregeld wandel- en natuuractiviteiten georganiseerd. In de Speelnatuur kunnen de kinderen spelen, met vlakbij een pannenkoekenrestaurant.

Locatie

Adres:   Nieuwendijk 1   3284 KR Zuid-Beijerland (Zuid-Holland)   Routebeschrijving

Recensies

star-full

8.4 op basis van 39 recensies

Geef jouw recensie