Top 10 Natuurgebied

90 natuurgebieden gevonden

Grotten van Han Han-sur-Lesse, België

star-full

8.1

Bijzonder natuurgebied met dierenpark en ondergrondse grotten. Dierenpark en grotten zijn apart te bezoeken, maar ook samen. Het bezoekerscentrum vertelt veel over de verschillende mogelijkheden.

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

Planken Wambuis Ede, Gelderland

star-full

9.0

Planken Wambuis is een natuurgebied op de Veluwe waar je bijzondere dieren zult ontmoeten tijdens een wandeling of fietstocht door een prachtige omgeving met bos, heide en stuifzand.

Oostvaardersplassen Lelystad, Flevoland

star-full

8.6

De Oostvaardersplassen zijn een uniek natuurgebied. Ontdek wandelend of op de fiets talloze vogels, reëen, vossen en vlinders in hun natuurlijke omgeving.

Brunssummerheide Heerlen, Limburg

star-full

9.0

De Zuid-Limburgse Brunssummerheide is een gevarieerd natuurgebied, waar je ook een kijkje in de geschiedenis kunt nemen.

Sint-Pietersberg Kortessem, België

star-full

9.0

Sint-Pietersberg is een uniek natuurgebied, rijk aan cultuurhistorie. Dit maakt het gebied erg interessant om te wandelen of per fiets te verkennen. Duik in de ENCI-groeve, bezoek pittoreske dorpjes, forten en kastelen.

Natuureiland Tiengemeten Zuid-Beijerland, Zuid-Holland

star-full

8.4

Tiengemeten in een eiland in de provincie Zuid-Holland, met veel wandelroutes en speelnatuur voor de kleintjes.

De Biesbosch Drimmelen, Noord-Brabant

star-full

8.8

Nationaal Park de Biesbosch beschikt over een ruige natuur waar je steeds weer door verrast zult worden. Ontdek deze natuur wandelend, vanaf het water of op de fiets.

Nieuwkoopse Plassen Nieuwkoop, Zuid-Holland

star-full

9.0

Ontdek het Groene Hart vanaf de fiets of per voet, huur een bootje, kano of ga met een rondvaart mee, bekijk moerassen, bossen, laagveengebieden en meer, hapje en drankje bij Restaurant Tijsterman.

De Hoge Veluwe Otterlo, Gelderland

star-full

8.5

Nationaal Park De Hoge Veluwe kent een grote variëteit aan natuur en landschappen en is bezaaid met wandel- en fietsroutes. Hier bevindt zich het Kröller-Müller museum en Jachthuis Sint-Hubertus.

Weerribben-Wieden Ossenzijl, Overijssel

star-full

9.0

Groots natuurpark met veel water waar je kan fietsen, roeien en wandelen. Ontdek prachtige vogels en klein wild in hun natuurlijke omgeving.

De Maasduinen Well, Limburg

star-full

9.0

Groots, langgerekt natuurgebied met bijzondere bezienswaardigheden, prachtige natuur met wandel- en fietsroutes en bezoekerscentra.

Vergelijk alle 90 natuurgebieden

Op Dagtripper vind je aanbiedingen, uitgebreide informatie & recensies voor alle populaire natuurgebieden. Maak een nieuwe top10 op basis van locatie of bekijk alle overige natuurgebieden hieronder.


Haagse Bos Den Haag, Zuid-Holland

star-full

8.7

Groen bos midden in de stad, perfect voor wandelen, luieren en hutten bouwen, hertjes kijken in Koekamp, hutten bouwen in Robin Hood speelbos en nog veel meer.

Loonse en Drunense Duinen Drunen, Noord-Brabant

star-full

9.2

Uitgestrekt natuurgebied in Noord-Brabant met diverse restaurants, bezienswaardigheden, bezoekerscentra en routes om te wandelen en fietsen.

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

Kampina Boxtel, Noord-Brabant

star-full

10.0

Laat je zintuigen verrassen in Kampina, een bijzonder natuurgebied in Brabant. Geniet hier van de kleurrijke vennen, het prachtige uitzicht en ontdek de rijke flora en fauna. Met een beetje ...

Waterloopbos Marknesse, Flevoland

star-full

9.0

Het Waterloopbos vertelt de bezoeker op een unieke manier het verhaal van onze omgang met het water aan de hand van oude schaalmodellen van waterwerken.

Zendstation Radio Kootwijk Radio Kootwijk, Gelderland

star-full

8.4

Lekker stoeien met en struinen door het zand, dat kan in het natuurgebied bij het monument Zendstation Radio Kootwijk. Radio Kootwijk organiseert diverse activiteiten als speciale wandelingen en voorstellingen.

Stippelberg De Rips, Noord-Brabant

star-full

8.9

De Stippelberg is een natuurgebied met naaldbossen en heide. Je kunt hier wandelen langs mooie bezienswaardigheden, waaronder het landgoed Stippelberg, een vleermuisbunker en D'n Blikken Emmer.

Sallandse Heuvelrug Nijverdal, Overijssel

star-full

8.8

Uniek natuurgebied met bezoekerscentrum, informatieschuur en natuurmuseum. Biedt ruimte voor wandelaars en fietsers.

Dwingelderveld Ruinen, Drenthe

star-full

8.7

Nationaal park waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Geniet van de unieke Esdorpen in het park, de bijzondere natuur en verschillende excursies.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Overveen, Noord-Holland

star-full

9.1

Lekker uitwaaien en wandelen door het mulle zand, beklim de prachtige uitkijkpunten of maak een fietstocht door de natuur. Speurtochten voor kinderen en historische bezienswaardigheden.