Top 10 Natuurgebied Drenthe

10 natuurgebieden gevonden in Drenthe

Dwingelderveld Ruinen, Drenthe

star-full

8.7

Nationaal park waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Geniet van de unieke Esdorpen in het park, de bijzondere natuur en verschillende excursies.

Drents-Friese Wold Diever, Drenthe

star-full

9.0

Nationaal Park op de grens van Drenthe en Friesland vol water, heidegebied en prachtige landschappen. Kom watervogels, runderen en klein wild bekijken, tijdens een wandel- of fietstocht.

Drentsche Aa Balloërveld, Drenthe

star-full

9.0

De Drentsche Aa heeft veel wandel- en fietsmogelijkheden en ook te paard kun je de omgeving verkennen. Rust uit in een van de vele gezellige dorpjes en proef van zelfgemaakte Drentsche lekkernijen.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld Ruinen, Drenthe

star-full

8.7

Bezoekerscentrum Dwingelderveld is de poort tot Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie je wandel- of fietsroute uitstippelt. Geniet van de permanente tentoonstelling over ...

Museumdorp Orvelte Orvelte, Drenthe

star-full

7.1

In het Drentse monumentendorp Orvelte kun te midden van de natuur alles leren over de Drentse geschiedenis. Daarnaast kun je in Orvelte klootschieten en meedoen aan puzzel- of gps-tochten.

Buitencentrum Boomkroonpad Drouwen, Drenthe

star-full

7.7

Buitencentrum Boomkroonpad is het bezoekerscentrum van Nationaal Park de Hondsrug. Dit centrum biedt een heel unieke kijk op het natuurgebied. Je gaat namelijk over een wandelpad op 125 meter boven ...

Boswachterij Gees Gees, Drenthe

star-full

10.0

Goed bewaard esdorp, locatie van grootste zwerfkei van Drenthe, mooi stil gebied voor fietstochten en wandelingen, hoger gelegen gebied met fraaie uitzichten.

Natuurgebied Hart van Drenthe Hooghalen, Drenthe

Uitgestrekt natuurgebied van meer dan 5000 hectare, kleurrijke bossen, open vennen, grillige beken, perfect voor wandeltocht of fietstocht, mogelijkheden tot overnachten op natuurkampeerterreinen.

Holtingerveld Havelte, Drenthe

Natuurgebied Holtingerveld in Havelte is een bijzonder kleurrijk gebied van 1782 hectare groot. Je vindt er een unieke natuur met diverse flora en fauna waar je even op adem kunt ...

Informatiecentrum Diever Diever, Drenthe

Een bezoek aan Nationaal Park het Drents-Friese Wold begint bij Informatiecentrum Diever. Hier vind je leuke routes voor wandeltochten en fietstochten door het natuurgebied. Ook leer je hier meer over ...