Top 10 Natuurgebied Gelderland

12 natuurgebieden gevonden in Gelderland

De Hoge Veluwe Otterlo, Gelderland

star-full

8.5

Nationaal Park De Hoge Veluwe kent een grote variëteit aan natuur en landschappen en is bezaaid met wandel- en fietsroutes. Hier bevindt zich het Kröller-Müller museum en Jachthuis Sint-Hubertus.

Zendstation Radio Kootwijk Radio Kootwijk, Gelderland

star-full

8.4

Lekker stoeien met en struinen door het zand, dat kan in het natuurgebied bij het monument Zendstation Radio Kootwijk. Radio Kootwijk organiseert diverse activiteiten als speciale wandelingen en voorstellingen.

Planken Wambuis Ede, Gelderland

star-full

9.0

Planken Wambuis is een natuurgebied op de Veluwe waar je bijzondere dieren zult ontmoeten tijdens een wandeling of fietstocht door een prachtige omgeving met bos, heide en stuifzand.

Heerlijkheid Marienwaerdt Beesd, Gelderland

star-full

7.5

Landgoed met pannenkoekenhuis, natuurgebied, boerderij en eigen landgoedproducten. Bed & Breakfast aanwezig voor een bijzondere overnachting. Mogelijkheid tot paardrijden, zaalverhuur voor bedrijven en bruiloften.

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

Deelerwoud Deelen, Gelderland

star-full

8.2

Veelzijdig natuurgebied van 2380 hectare groot, geschikt voor wandelen, fietsen en diverse excursies, spot wild vanuit een auto met VIP-safari met boswachter of bezoek de schuilhutten.

Hackfort Vorden, Gelderland

star-full

8.4

Landgoed met natuurpark voor wandelingen en fietstochten. Middenin de natuur ligt een kasteel met watermolen, moestuin en koetshuis.

Bezoekerscentrum Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

8.8

Begin- en eindpunt van wandelingen, ruitertochten en fietstochten over de Veluwezoom, expositie te bekijken, grote speeltuin aanwezig, Brasserie Veluwezoom voor een hapje en drankje, diverse activiteiten vanaf het bezoekerscentrum.

Leuvenumse bossen Ermelo, Gelderland

In de Leuvenumse Bossen in Ermelo kun je heerlijk wandelen, fietsen, uitwaaien en paardrijden. Dit bijzondere natuurgebied bestaat uit een variatie van kleurrijke bossen, heides, stuifzand en mooie uitzichten. In ...

Beekbergerwoud Klarenbeek, Gelderland

Iets ten zuiden van Apeldoorn vind je het Beekbergerwoud, een prachtig en vooral gevarieerd natuurgebied waar je uren kunt wandelen zonder je ook maar een moment te vervelen. Zo vind ...

Vergelijk alle 12 natuurgebieden in Gelderland

Op Dagtripper vind je aanbiedingen, uitgebreide informatie & recensies voor alle populaire natuurgebieden in Gelderland. Maak een nieuwe top10 op basis van locatie of bekijk alle overige natuurgebieden hieronder.


Gorsselse Heide Joppe, Gelderland

De Gorsselse Heide is een prachtig natuurgebied waarbij natte, moerasachtige grond samen gaat met de mulle grond van heidegebieden. Dit levert een spectaculaire diversiteit op aan planten en dieren. Zo ...

Bezoekerscentrum de Hoge Veluwe Otterlo, Gelderland

star-full

9.0

Een dag in de natuur van de Hoge Veluwe begint bij het Bezoekerscentrum de Hoge Veluwe. Het centrum ligt middenin het park en is gemakkelijk te vinden via de bordjes ...