Top 10 Natuurgebied Limburg

10 natuurgebieden gevonden in Limburg

Brunssummerheide Heerlen, Limburg

star-full

9.0

De Zuid-Limburgse Brunssummerheide is een gevarieerd natuurgebied, waar je ook een kijkje in de geschiedenis kunt nemen.

De IJzeren man Weert, Limburg

star-full

7.8

Groot recreatiepark in de natuur, zwemcomplex met drie zwembaden met glijbanen, bubbelbaden en stroomversnelling, Kinderpretland met buiten- en binnenspeeltuin, kinderboerderij, waterskibaan en meer.

Mookerheide Mook, Limburg

star-full

8.6

Wandel over de verschillende hoogten van het natuurgebied de Mookerheide en ontdek de historische bezienswaardigheden, zoals het Jachtslot, de twee schansen en geweldige uitkijkpunten.

Geuldal Epen, Limburg

In het Geuldal kun je heerlijk fietsen en wandelen door een prachtige natuur met unieke planten en dieren. De wandelroutes voeren langs historische bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

De Groote Peel Ospel, Limburg

star-full

8.7

Nationaal Park bestaande uit veengrond dat nu is omgetoverd tot groots vogelparadijs. Bezoek te voet, per fiets of te paard. Bezoekerscentrum, bezienswaardigheden en gezellige horeca en campings in de omgeving.

De Meinweg Herkenbosch, Limburg

star-full

9.2

Natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland in Limburg. Voorzien van bezoekerscentra, wandel-, fiets- en ruiterpaden en diverse gastheren, waaronder horeca en campings. Bijzondere oude eiken.

Sint-Jansberg Plasmolen, Limburg

Natuurgebied Sint-Jansberg is een echt sprookjesachtig landgoed. Je kan er zomaar hertjes spotten tussen het groen van het heuvelachtige landschap, maar ook ander wild en bijzondere vogels hebben hun intrek ...

Buitencentrum de Pelen Ospel, Limburg

star-full

8.4

Aan de rand van Nationaal Park de Groote Peel ligt Buitencentrum de Pelen, de toegang tot het natuurpark. Het is het startpunt en einde voor veel wandel- en fietsroutes door ...

Bezoekerscentrum Brunssummerheide Heerlen, Limburg

star-full

8.1

Aan de rand van natuurgebied Brunssummerheide ligt het gelijknamige bezoekerscentrum. Start een wandeling of fietstocht door het natuurgebied altijd bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide, want hier vind je de mooiste routes om ...

Bezoekerscentrum de Meinweg Herkenbosch, Limburg

star-full

8.0

Een bezoek aan Nationaal Park de Meinweg begint bij Bezoekerscentrum de Meinweg. Haal routes voor fiets-, wandel- en paardrijdtochten, ga mee op een excursie of doe mee met een van ...