Top 10 Natuurgebied Nederland

88 natuurgebieden gevonden

De Biesbosch Drimmelen, Noord-Brabant

star-full

8.8

Nationaal Park de Biesbosch beschikt over een ruige natuur waar je steeds weer door verrast zult worden. Ontdek deze natuur wandelend, vanaf het water of op de fiets.

Oostvaardersplassen Lelystad, Flevoland

star-full

8.6

De Oostvaardersplassen zijn een uniek natuurgebied. Ontdek wandelend of op de fiets talloze vogels, reëen, vossen en vlinders in hun natuurlijke omgeving.

De Hoge Veluwe Otterlo, Gelderland

star-full

8.5

Nationaal Park De Hoge Veluwe kent een grote variëteit aan natuur en landschappen en is bezaaid met wandel- en fietsroutes. Hier bevindt zich het Kröller-Müller museum en Jachthuis Sint-Hubertus.

Museumdorp Orvelte Orvelte, Drenthe

star-full

7.1

In het Drentse monumentendorp Orvelte kun te midden van de natuur alles leren over de Drentse geschiedenis. Daarnaast kun je in Orvelte klootschieten en meedoen aan puzzel- of gps-tochten.

Zendstation Radio Kootwijk Radio Kootwijk, Gelderland

star-full

8.4

Lekker stoeien met en struinen door het zand, dat kan in het natuurgebied bij het monument Zendstation Radio Kootwijk. Radio Kootwijk organiseert diverse activiteiten als speciale wandelingen en voorstellingen.

Natuureiland Tiengemeten Zuid-Beijerland, Zuid-Holland

star-full

8.4

Tiengemeten in een eiland in de provincie Zuid-Holland, met veel wandelroutes en speelnatuur voor de kleintjes.

Utrechtse Heuvelrug Doorn, Utrecht

Er valt veel te beleven in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Ontdek de mooiste plekjes te voet, op de fiets of per paard. Hier vind je historische musea en het Ouwehands Dierenpark Rhenen.

Planken Wambuis Ede, Gelderland

star-full

9.0

Planken Wambuis is een natuurgebied op de Veluwe waar je bijzondere dieren zult ontmoeten tijdens een wandeling of fietstocht door een prachtige omgeving met bos, heide en stuifzand.

Weerribben-Wieden Ossenzijl, Overijssel

star-full

9.0

Groots natuurpark met veel water waar je kan fietsen, roeien en wandelen. Ontdek prachtige vogels en klein wild in hun natuurlijke omgeving.

Heerlijkheid Marienwaerdt Beesd, Gelderland

star-full

7.5

Landgoed met pannenkoekenhuis, natuurgebied, boerderij en eigen landgoedproducten. Bed & Breakfast aanwezig voor een bijzondere overnachting. Mogelijkheid tot paardrijden, zaalverhuur voor bedrijven en bruiloften.

Vergelijk alle 88 natuurgebieden in Nederland

Op Dagtripper vind je aanbiedingen, uitgebreide informatie & recensies voor alle populaire natuurgebieden. Maak een nieuwe top10 op basis van locatie of bekijk alle overige natuurgebieden hieronder.


Loonse en Drunense Duinen Drunen, Noord-Brabant

star-full

9.2

Uitgestrekt natuurgebied in Noord-Brabant met diverse restaurants, bezienswaardigheden, bezoekerscentra en routes om te wandelen en fietsen.

Loosdrechtse Plassen Loosdrecht, Noord-Holland

star-full

8.4

Natuurgebied De Loosdrechtse Plassen wordt veel bezocht door watersporters, maar je kunt hier ook genieten van wandel- en fietsroutes die langs bijzondere plekken voeren, waaronder kasteel Sypesteyn.

Sallandse Heuvelrug Nijverdal, Overijssel

star-full

8.8

Uniek natuurgebied met bezoekerscentrum, informatieschuur en natuurmuseum. Biedt ruimte voor wandelaars en fietsers.

Brunssummerheide Heerlen, Limburg

star-full

9.0

De Zuid-Limburgse Brunssummerheide is een gevarieerd natuurgebied, waar je ook een kijkje in de geschiedenis kunt nemen.

De Maasduinen Well, Limburg

star-full

9.0

Groots, langgerekt natuurgebied met bijzondere bezienswaardigheden, prachtige natuur met wandel- en fietsroutes en bezoekerscentra.

Huis ter Heide De Moer, Noord-Brabant

star-full

9.3

Huis ter Heide bij Tilburg is een gevarieerd natuurgebied, met veel wandel- en fietsroutes.

De IJzeren man Weert, Limburg

star-full

7.8

Groot recreatiepark in de natuur, zwemcomplex met drie zwembaden met glijbanen, bubbelbaden en stroomversnelling, Kinderpretland met buiten- en binnenspeeltuin, kinderboerderij, waterskibaan en meer.

Nationaal Park Lauwersmeer lauwersoog, Groningen

star-full

9.0

Vogelparadijs met veel water. Huur een boot en ontdek het meer, zoek een visstek op of geniet van de flora en fauna om je heen. Er zijn wandel-, fiets- en vaarroutes.

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

De Groote Heide Soerendonk, Noord-Brabant

star-full

10.0

In Soerendonk vind je De Groote Heide, een kleurrijk en veelzijdig natuurgebied van 6000 hectare. Het natuurgebied beslaat maar liefst zes gemeenten op Belgisch en Nederlands gebied: Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, ...