Natuurgebied

90 natuurgebieden gevonden

Drents-Friese Wold Diever, Drenthe

star-full

9.0

Nationaal Park op de grens van Drenthe en Friesland vol water, heidegebied en prachtige landschappen. Kom watervogels, runderen en klein wild bekijken, tijdens een wandel- of fietstocht.

Fochteloërveen Fochteloo, Friesland

star-full

9.4

Groot veengebied, perfect voor wandelen en fietsen, uitkijktoren van achttien meter hoog, kleurrijke flora en fauna, vogelkijkhut, bijzonder vergaderen.

Bezoekerscentrum Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

8.8

Begin- en eindpunt van wandelingen, ruitertochten en fietstochten over de Veluwezoom, expositie te bekijken, grote speeltuin aanwezig, Brasserie Veluwezoom voor een hapje en drankje, diverse activiteiten vanaf het bezoekerscentrum.

De Meinweg Herkenbosch, Limburg

star-full

9.2

Natuurgebied op de grens van Nederland en Duitsland in Limburg. Voorzien van bezoekerscentra, wandel-, fiets- en ruiterpaden en diverse gastheren, waaronder horeca en campings. Bijzondere oude eiken.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug Nijverdal, Overijssel

star-full

9.1

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is het startpunt voor alle wandelingen en fietstochten door de Sallandse Heuvelrug. Het Buitencentrum herbergt ook een sterrenwacht en een natuurmuseum. Je krijgt er allerlei informatie over ...

Grenspark de Zoom-Kalmthoutse Heide Kalmthout, België

star-full

9.1

Nationaal park op de grens van Nederland en België. Heerlijk wandelen, fietsen of paardrijden in de vrije natuur. Bijzondere flora en fauna. Twee toegangspoorten en verschillende informatiecentra.

Grotten van Han Han-sur-Lesse, België

star-full

8.1

Bijzonder natuurgebied met dierenpark en ondergrondse grotten. Dierenpark en grotten zijn apart te bezoeken, maar ook samen. Het bezoekerscentrum vertelt veel over de verschillende mogelijkheden.

De Alde Feanen Earnewâld, Friesland

star-full

9.0

Park in Friesland met een grote diversiteit aan natuurschoon. Gezellig bezoekerscentrum met expositie over het landschap. Diverse horeca rondom het park. Educatieve programma's voor jong en oud.

Drentsche Aa Balloërveld, Drenthe

star-full

9.0

De Drentsche Aa heeft veel wandel- en fietsmogelijkheden en ook te paard kun je de omgeving verkennen. Rust uit in een van de vele gezellige dorpjes en proef van zelfgemaakte Drentsche lekkernijen.

Naardermeer Naarden, Noord-Holland

star-full

8.0

Internationaal beschermd natuurgebied met grote variatie in flora en fauna, mogelijkheid tot varen met fluisterboot, diverse fiets- en wandelroutes, vijf uitzichtpunten en meer.

Nationaal Park Lauwersmeer lauwersoog, Groningen

star-full

9.0

Vogelparadijs met veel water. Huur een boot en ontdek het meer, zoek een visstek op of geniet van de flora en fauna om je heen. Er zijn wandel-, fiets- en vaarroutes.

Zwanenwater Callantsoog, Noord-Holland

star-full

9.0

In de duinen bij Callantsoog ligt natuurgebied Zwanenwater. Hier vind je de grootste natuurlijke duinmeren van heel Europa. Maak hier prachtige wandelingen door verlaten valleien vol met bloemen, vlinders, planten ...

De IJzeren man Weert, Limburg

star-full

7.8

Groot recreatiepark in de natuur, zwemcomplex met drie zwembaden met glijbanen, bubbelbaden en stroomversnelling, Kinderpretland met buiten- en binnenspeeltuin, kinderboerderij, waterskibaan en meer.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld Ruinen, Drenthe

star-full

8.7

Bezoekerscentrum Dwingelderveld is de poort tot Nationaal Park Dwingelderveld. Hier kun je onder het genot van een kopje koffie je wandel- of fietsroute uitstippelt. Geniet van de permanente tentoonstelling over ...

De Groote Peel Ospel, Limburg

star-full

8.7

Nationaal Park bestaande uit veengrond dat nu is omgetoverd tot groots vogelparadijs. Bezoek te voet, per fiets of te paard. Bezoekerscentrum, bezienswaardigheden en gezellige horeca en campings in de omgeving.

Mookerheide Mook, Limburg

star-full

8.6

Wandel over de verschillende hoogten van het natuurgebied de Mookerheide en ontdek de historische bezienswaardigheden, zoals het Jachtslot, de twee schansen en geweldige uitkijkpunten.

Museumdorp Orvelte Orvelte, Drenthe

star-full

7.1

In het Drentse monumentendorp Orvelte kun te midden van de natuur alles leren over de Drentse geschiedenis. Daarnaast kun je in Orvelte klootschieten en meedoen aan puzzel- of gps-tochten.

Bezoekerscentrum de Wieden Sint Jansklooster, Overijssel

star-full

9.0

Bezoekerscentrum de Wieden is het bezoekerscentrum aan de kant van de Wieden op Nationaal Park Weerribben-Wieden. Bij dit centrum kun je wandel-, fiets- en vaarroutes verkrijgen door het natuurgebied. Huur ...

Spiegelplas Wijdemeren, Noord-Holland

star-full

8.0

Bijzonder natuurgebied met diverse flora en fauna, mogelijkheid tot zwemmen en duiken, helder water met diepste punt 45 meter diep, fiets- en wandelroutes te verkrijgen en meer.

Buitencentrum Oostvaardersplassen Lelystad, Flevoland

star-full

8.8

Op ontdekkingsreis door de Oostvaardersplassen? Begin dan bij het Buitencentrum Oostvaarderplassen waar talloze wandel- en fietsroutes beginnen en vanwaar je verschillende excursies kunt ondernemen. Maak bijvoorbeeld een wandeling met een ...