Natuurgebied

91 natuurgebieden gevonden

Veluwezoom Rheden, Gelderland

star-full

9.1

Nationaal park beheerd door Natuurmonumenten met een bezoekerscentrum, picknickweide en brasserie. Maak bijzondere wandel-, fiets- of paardrijdtochten. Fietsverhuur aanwezig.

De Groote Heide Soerendonk, Noord-Brabant

star-full

10.0

In Soerendonk vind je De Groote Heide, een kleurrijk en veelzijdig natuurgebied van 6000 hectare. Het natuurgebied beslaat maar liefst zes gemeenten op Belgisch en Nederlands gebied: Cranendonck, Eindhoven, Hamont-Achel, ...

Boswachterij Gees Gees, Drenthe

star-full

10.0

Goed bewaard esdorp, locatie van grootste zwerfkei van Drenthe, mooi stil gebied voor fietstochten en wandelingen, hoger gelegen gebied met fraaie uitzichten.

Dwingelderveld Ruinen, Drenthe

star-full

8.7

Nationaal park waar je kunt wandelen, fietsen en paardrijden. Geniet van de unieke Esdorpen in het park, de bijzondere natuur en verschillende excursies.

Mookerheide Mook, Limburg

star-full

8.6

Wandel over de verschillende hoogten van het natuurgebied de Mookerheide en ontdek de historische bezienswaardigheden, zoals het Jachtslot, de twee schansen en geweldige uitkijkpunten.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland Overveen, Noord-Holland

star-full

9.1

Lekker uitwaaien en wandelen door het mulle zand, beklim de prachtige uitkijkpunten of maak een fietstocht door de natuur. Speurtochten voor kinderen en historische bezienswaardigheden.

Nieuwkoopse Plassen Nieuwkoop, Zuid-Holland

star-full

9.0

Ontdek het Groene Hart vanaf de fiets of per voet, huur een bootje, kano of ga met een rondvaart mee, bekijk moerassen, bossen, laagveengebieden en meer, hapje en drankje bij Restaurant Tijsterman.

Stippelberg De Rips, Noord-Brabant

star-full

8.9

De Stippelberg is een natuurgebied met naaldbossen en heide. Je kunt hier wandelen langs mooie bezienswaardigheden, waaronder het landgoed Stippelberg, een vleermuisbunker en D’n Blikken Emmer.

Drents-Friese Wold Diever, Drenthe

star-full

9.0

Nationaal Park op de grens van Drenthe en Friesland vol water, heidegebied en prachtige landschappen. Kom watervogels, runderen en klein wild bekijken, tijdens een wandel- of fietstocht.

Geuldal Epen, Limburg

In het Geuldal kun je heerlijk fietsen en wandelen door een prachtige natuur met unieke planten en dieren. De wandelroutes voeren langs historische bezienswaardigheden die een bezoekje waard zijn.

Deelerwoud Deelen, Gelderland

star-full

8.2

Veelzijdig natuurgebied van 2380 hectare groot, geschikt voor wandelen, fietsen en diverse excursies, spot wild vanuit een auto met VIP-safari met boswachter of bezoek de schuilhutten.

Fochteloërveen Fochteloo, Friesland

star-full

9.4

Groot veengebied, perfect voor wandelen en fietsen, uitkijktoren van achttien meter hoog, kleurrijke flora en fauna, vogelkijkhut, bijzonder vergaderen.

Naardermeer Naarden, Noord-Holland

star-full

8.0

Internationaal beschermd natuurgebied met grote variatie in flora en fauna, mogelijkheid tot varen met fluisterboot, diverse fiets- en wandelroutes, vijf uitzichtpunten en meer.

Waterloopbos Marknesse, Flevoland

star-full

9.0

Het Waterloopbos vertelt de bezoeker op een unieke manier het verhaal van onze omgang met het water aan de hand van oude schaalmodellen van waterwerken.

De Alde Feanen Earnewâld, Friesland

star-full

9.0

Park in Friesland met een grote diversiteit aan natuurschoon. Gezellig bezoekerscentrum met expositie over het landschap. Diverse horeca rondom het park. Educatieve programma’s voor jong en oud.

De Helderse Vallei Den Helder, Noord-Holland

star-full

9.5

Bezoekers- en activiteitencentrum met toegang tot het natuurgebied. Veel activiteiten mogelijk voor kinderen en groepen: kanoën, klimmen in het klimbos, wandelen, paardrijden en meer. Kinderboerderij en openluchttheater aanwezig.

Haagse Bos Den Haag, Zuid-Holland

star-full

8.7

Groen bos midden in de stad, perfect voor wandelen, luieren en hutten bouwen, hertjes kijken in Koekamp, hutten bouwen in Robin Hood speelbos en nog veel meer.

Kaapse Bossen Doorn, Utrecht

Uitgestrekt bosgebied, perfect voor wandelen, fietsen en paardrijden, veel historie; grafheuvels, oude grenswallen en meer, excursies te boeken met boswachter.

De Groote Peel Ospel, Limburg

star-full

8.7

Nationaal Park bestaande uit veengrond dat nu is omgetoverd tot groots vogelparadijs. Bezoek te voet, per fiets of te paard. Bezoekerscentrum, bezienswaardigheden en gezellige horeca en campings in de omgeving.

Drentsche Aa Balloërveld, Drenthe

star-full

9.0

De Drentsche Aa heeft veel wandel- en fietsmogelijkheden en ook te paard kun je de omgeving verkennen. Rust uit in een van de vele gezellige dorpjes en proef van zelfgemaakte Drentsche lekkernijen.