Nederlands Openluchtmuseum

Historisch museum over Nederlandse geschiedenis, openluchtmuseum, cultuur en kunst, nostalgische belevenis, activiteiten, educatieve programma's, groepsarrangementen.

Bekijk de website

Informatie

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem toont de geschiedenis van Nederlanders van twee eeuwen geleden tot heel recent. Het is een openluchtmuseum met onder meer molens, boerderijen en andere gebouwen die grotendeels naar het museum verplaatst zijn. De bewoners brengen leven in de brouwerij en inspireren je met hun verhalen.

Museale gebouwen

Over het terrein van het Nederlands Openluchtmuseum staan tientallen gebouwen verspreid. De boerderijen, woonhuizen, schuren en molens komen uit verschillende periodes en uit verschillende plaatsen in Nederland. Daardoor krijg je in dit museum een goed beeld van de diverse bouwstijlen die vaak typerend zijn voor een bepaalde streek of provincie. 

Om alles te bekijken kan je het beste een dagje de tijd nemen, zodat je rustig over het museumterrein kunt wandelen en de verschillende historische gebouwen kunt bezoeken. Er zijn ook meerdere routes gemaakt die je kunt volgen. Voor bezoekers die minder tijd te besteden hebben is er een highlight route die je in ongeveer twee uur tijd langs de belangrijkste bezienswaardigheden brengt.

Collectie

Het museum bezit ook een grote collectie allerhande voorwerpen die de geschiedenis van Nederlanders en hun gebruiken laten zien. Hierbij kan je denken aan klederdrachten, landbouwvoertuigen, klompen en gereedschap, maar bijvoorbeeld ook servies, kinderspeelgoed, winkelinterieurs en schilderijen. 

In het Nederlands Openluchtmuseum zijn naast de vaste collectie ook tijdelijke tentoonstellingen te zien, soms voor langere tijd. Jaarlijks worden deze tentoonstellingen vormgegeven aan de hand van een wisselend thema. In de winter worden er in het museum nostalgische winteractiviteiten georganiseerd.

Activiteiten

In het openluchtmuseum worden vaak gezellige activiteiten georganiseerd die voor velen een feest der herkenning zullen zijn. Oude Hollandse gebruiken en spellen komen aan bod, maar ook typisch Nederlandse feesten worden niet overgeslagen. In het winterseizoen kan je ook komen schaatsen en beleef je de winter op een nostalgische, echt Hollandse manier.

Wanneer je met een groep het museum wilt bezoeken kan je gebruik maken van aantrekkelijke mogelijkheden. Er zijn veel verschillende arrangementen te boeken voor bijvoorbeeld een leuk bedrijfsuitje, verenigingsfeest of kinderfeestje. Ook zijn er ruime mogelijkheden om bij het museum te eten en drinken tijdens een familiebezoek of bij de arrangementen. Het is zelfs mogelijk om te trouwen in deze historische omgeving.

Educatie

Bij het Nederlands Openluchtmuseum kunnen scholen van het basis- en voortgezet onderwijs terecht voor leerzame en leuke schoolreisjes. Ook zijn er schoolprojecten en speurtochten ontwikkeld die de leerlingen laten kennismaken met het verleden door te kijken en te doen. 

 

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem (Gelderland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Bezienswaardigheden

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Atomium

Brussel

Heineken Experience

Amsterdam

Madame Tussauds

Amsterdam

Euromast

Rotterdam

Aviodrome

Lelystad

The Amsterdam Dungeon

Amsterdam

Archeon

Alphen aan den Rijn

Mondo Verde

Landgraaf