Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen zijn een uniek natuurgebied. Ontdek wandelend of op de fiets talloze vogels, reëen, vossen en vlinders in hun natuurlijke omgeving.

Bekijk de website

Informatie

Diep in zuidelijk Flevoland vormen de Oostvaardersplassen het grootste moerasgebied van Nederland. Het natuurgebied is een unieke locatie: in heel Europa is er niets mee te vergelijken. Hier vind je rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen.

De natuur heeft bij de Oostvaardersplassen vrij spel. Er vliegen dan ook ganzen, lepelaars en aalscholvers rond en er zijn talloze reëen, vossen, hazen en vlinders te zien. Zelfs de zeearend broedt hier sinds een paar jaar weer. Dat betekent een geweldige dag uit voor iedere natuurliefhebber!

Fiets of wandel rond de Oostvaardersplassen en geniet van de prachtige natuur, die doet denken aan het Nederland van duizenden jaren geleden. De Oostvaardersplassen organiseren geregeld verschillende activiteiten en excursies, die leuk zijn voor jong en oud. Wandel bijvoorbeeld met een gids door het natuurgebied om meer te weten te komen over de moerassen en de zeearend en bekijk die dieren in hun natuurlijke omgeving.

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Oostvaardersplassen

Kitsweg 1
8218 AA Lelystad (Flevoland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Bezienswaardigheden

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Atomium

Brussel

Heineken Experience

Amsterdam

Madame Tussauds

Amsterdam

Euromast

Rotterdam

Aviodrome

Lelystad

The Amsterdam Dungeon

Amsterdam

Archeon

Alphen aan den Rijn

Mondo Verde

Landgraaf