Spoorwegmuseum

Museum over de ontwikkeling van de spoorwegen en stoomtreinen, interactieve attracties, zien en beleven, theatervoorstellingen, treinen en schaalmodellen, diverse zakelijke mogelijkheden.

Bekijk de website

Spoorwegmuseum korting 2017

Alle Spoorwegmuseum aanbiedingen

Entreeticket voor 1 persoon met 38% korting

Aanbieding via Uitjekrant van: €16,- voor: €10,-

Bieden vanaf €1: Entreeticket voor 2 personen

Veiling via TicketVeiling

Informatie

Het Spoorwegmuseum is een ware beleving voor groot en klein. Mooie verhalen, een duik in de geschiedenis en spannende belevingen maken dat je je even in de tijd van de stoomlocomotief waant. Bij het Spoorwegmuseum kan je historische treinen bekijken, op reis gaan en kunnen de kleintjes zelf ook lekker spelen. Ontdek het verhaal achter 175 jaar spoorwegen in Nederland.

Geschiedenis komt tot leven

Het Spoorwegmuseum brengt het verleden dichtbij met een interactieve tentoonstelling over de ontdekking van de stoomlocomotief. In de attractie "De grote ontdekking" ga je terug in de tijd naar het jaar 1800 en zie je de eerste stoomlocomotief van Nederland klaarstaan voor zijn eerste vertrek. Je maakt een spannende tocht door de mijngangen en beleeft het avontuur zelf, de machinist staat klaar om je te begeleiden op deze reis. 

Ontdekkingsreizigers vanaf 12 jaar kunnen tijdens een bezoek aan het Spoorwegmuseum de Vuurproef zeker niet missen. Deze attractie neemt je mee langs bijna twee eeuwen spoorhistorie met Rutger Hauer als verteller. Kan jij de vuurproef tot een goed einde brengen net als de machinisten van vroeger? 

Op het Werkterrein is van alles te zien en te doen. Op dit grote buitenterrein krijg je een kijkje achter de schermen van een spoorwegemplacement. Er zijn werklui die verhalen vertellen, je kan alles leren over seinen en wissels en een originele draaischijf bekijken. Voor de kleintjes vind je hier de Jumbo Express en een leuke speeltuin. 

Tentoonstelling

Het Maliebaanstation is de toegangspoort van het museum. Dit historische station is volledig hersteld zoals het vroeger in gebruik was, met wachtkamers, een luxe eetzaal en toiletten in 19e-eeuwse sfeer. Verder kan je bij het Spoorwegmuseum natuurlijk treinen zien in allerlei soorten, maten en kleuren. De uitgebreide collectie van het museum bestaat uit locomotieven, rijtuigen en treinstellen. Ook kan je stoommachines, spoorwegmateriaal en andere voorwerpen zien die allemaal te maken hebben met treinen en stoom. 

Het Spoorwegmuseum beschikt ook over een grote collectie schaalmodellen van treinen en locomotieven. Daarnaast is er een verzameling affiches en schilderijen, klokken en andere voorwerpen in het museum te zien. Ook de de bibliotheek van het Spoorwegmuseum is hier gevestigd, deze is alleen op afspraak te bezoeken.

De expositie "Beladen treinen" heeft een permanente plek gekregen bij het Spoorwegmuseum. Deze tentoonstelling geeft een beeld van de treinen die werden ingezet tijdens de Tweede Wereldoorlog om de, voornamelijk joodse, burgers te deporteren. 

Theater

In het Stoomtheater zijn dagelijks voorstellingen met flamboyante karakters. De Oriënt Express brengt je een wereld vol verre reizen en sprookjesachtige bestemmingen. Naast de theatervoorstellingen zijn er ook perron acts. Rust lekker uit en droom rustig weg bij deze droomreizen uit het verleden. Gedurende het jaar zijn er ook regelmatig speciale evenementen in het Spoorwegmuseum. 

Locatieverhuur

Gelegen in het hartje van Utrecht is het Spoorwegmuseum een mooie en centrale plek om een evenement of bedrijfsfeest te organiseren. Er zijn pasklare oplossingen voor elke gelegenheid en het is zelfs mogelijk om voor jouw evenement het hele museum af te huren. 

 

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Spoorwegmuseum

Maliebaanstation 16
3581 XW Utrecht (Utrecht)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Museum

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Scheepvaartmuseum

Amsterdam

Spoorwegmuseum

Utrecht

Madame Tussauds

Amsterdam

Tropenmuseum

Amsterdam

Zuiderzeemuseum

Enkhuizen

Paleis Het Loo

Apeldoorn

Heineken Experience

Amsterdam

Naturalis

Leiden