Tropenmuseum

Museum over mensen en culturen uit verschillende werelddelen, kunst en cultuur, volkenkunde, gezellig en leerzaam, geschikt voor kinderen en volwassenen, rondleidingen en activiteiten, speciale tentoonstelling voor kinderen.

Bekijk de website

Informatie

Het Tropenmuseum in Amsterdam is een museum over mensen en volken uit eigenlijk alle werelddelen buiten Europa. Het museum laat gebruiken en voorwerpen zien uit onder andere Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Nieuw-Guinea. Zo zie je de verschillen van de mensen die daar leven, maar vooral ook dat we eigenlijk allemaal hetzelfde zijn.

Fusie

Het Tropenmuseum fuseert in 2015 met het Afrika Museum in Berg en Dal en het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden. De drie musea gaan samen verder onder de naam Nationaal Museum van Wereldculturen en behouden ieder hun huidige publiekslocatie. Achter de schermen zullen de musea de krachten bundelen op het gebied van educatie, onderzoek, internationale samenwerking en ondernemerschap. 

Vaste collectie

De vaste collectie van het Tropenmuseum bestaat uit duizenden voorwerpen, maar ook foto's en videofragmenten. Samen geeft de collectie een kleurrijk beeld van verschillende samenlevingen en volkeren van over de hele wereld. Je ziet in de collectie historische en hedendaagse volken en hun gebruiken. De tentoonstelling is per werelddeel of gebied te bekijken en laat steeds zien hoe mensen in dat deel van de wereld leven, zich kleden, dansen, zingen en wonen. 

Binnen de verschillende collecties kan je bijvoorbeeld klederdracht, kunstwerken en alledaagse voorwerpen zien. Ook zijn er sierraden, maskers, wapens en tekeningen te bewonderen. Ieder voorwerp vertelt een verhaal en daar is waar het Tropenmuseum over gaat: de verhalen en mensen dichtbij en ver weg.

Junior

Het Tropenmuseum heeft ook een speciale tentoonstelling voor kinderen: Tropenmuseum Junior. Hier kan je in een dynamische tentoonstelling kennismaken met een totaal andere wereld en cultuur. De kinderen stappen echt in een andere wereld en worden geprikkeld om actief deel te nemen aan de tentoonstelling. Tropenmuseum Junior is doordeweeks uitsluitend geopend voor schoolbezoek, in het weekend en tijdens schoolvakanties kan je ook individueel of met je familie dit deel van het museum bezoeken.

Activiteiten

Er worden regelmatig activiteiten georganiseerd in het Tropenmuseum, zoals speurtochten, creatieve activiteiten, rondleidingen in het museum en in de buurt, symposia en debatten. De actuele agenda is te vinden op de website van het Tropenmuseum. Voor scholen en groepen zijn er diverse mogelijkheden voor een bezoek aan het museum.

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Tropenmuseum

Linnaeusstraat 2
1092 CK Amsterdam (Noord-Holland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Museum

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Scheepvaartmuseum

Amsterdam

Spoorwegmuseum

Utrecht

Madame Tussauds

Amsterdam

Tropenmuseum

Amsterdam

Zuiderzeemuseum

Enkhuizen

Paleis Het Loo

Apeldoorn

Heineken Experience

Amsterdam

Naturalis

Leiden