Utrechtse Heuvelrug

Nog geen recensies

Adres:   Doorn (Utrecht)   Bekijk de kaart

Bekijk de website


Informatie

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een prachtige plek om te ontdekken. Het heeft een zeer afwisselende natuur, het is rijk aan cultuur en historie en je kunt er van alles beleven.

Natuur

56 wandelroutes voeren langs heuvels, bossen en heide en drassige uiterwaarden die de Utrechtse Heuvelrug rijk is. Je kunt er ook fietsen en pittoreske dorpjes bezoeken, landgoederen en kastelen bezoeken. Er zijn zeven paden aangelegd voor de mountainbike en paardrijden kun je er over zo’n 60 kilometer gemarkeerde paardenpaden.

Cultuur

De rijke historie van de Utrechtse Heuvelrug voert langs historische grafheuvels, landgoederen, kastelen en oude boerderijen. Treed in de sporen van de militaire geschiedenis bij het Nationaal Militair Museum in Soest of bij de Grebbeberg bij Rhenen. Je bent dan ook dicht bij het Ouwehands Dierenpark.

Activiteiten

Kasteel Groeneveld organiseert kleurrijke en interactieve tentoonstellingen. Wandelroutes worden nog interessanter onder leiding van een gids. Voor kinderen zijn er spannende kinderspeurtochten in Austerlitz en Zeist.

Locatie

Adres:     Doorn (Utrecht)   Routebeschrijving

Recensies

Geef jouw recensie