Zendstation Radio Kootwijk

Lekker stoeien met en struinen door het zand, dat kan in het natuurgebied bij het monument Zendstation Radio Kootwijk. Radio Kootwijk organiseert diverse activiteiten als speciale wandelingen en voorstellingen.

Bekijk de website

Informatie

Het gebied rondom het monumentale Zendstation Radio Kootwijk ligt in het hart van de Veluwe en bestaat uit een oorspronkelijk, rustig en donker natuurgebied waaronder het Kootwijkerzand, de grootste, actieve zandverstuiving van West-Europa.

Natuurgebied

Kootwijkerzand bestaat uit een aaneengeschakeld gebied van door wind gevormde zandduinen. Dagelijks wordt het zand gestoven. Het lijkt op een mini Sahara, maar er leven vele diersoorten, waaronder reeën, edelherten, dassen en wilde zwijnen. Kenmerkend voor het gebied is de aanwezigheid van vliegdennen, die meer dan een eeuw oud kunnen zijn. Je kunt hier wandelen aan de hand van paaltjesroutes en kinderen kunnen lekker stoeien met het zand.

Radio Kootwijk

Het voormalig zendstation uit 1918 is een rijksmonument met een bijzondere geschiedenis. Met behulp van het zendstation kon Nederland in 1929 verbinding maken met Nederlands-Indië. Het plechtige en mysterieuze gebouw staat in een fascinerend contrast met de natuurlijke omgeving. Het zendstation kan bezocht worden tijdens excursies, voorstellingen, bijzondere wandelingen en evenementen.

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Zendstation Radio Kootwijk

Radioweg 1
7348 BG Radio Kootwijk (Gelderland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Bezienswaardigheden

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Atomium

Brussel

Heineken Experience

Amsterdam

Madame Tussauds

Amsterdam

Euromast

Rotterdam

Aviodrome

Lelystad

The Amsterdam Dungeon

Amsterdam

Archeon

Alphen aan den Rijn

Mondo Verde

Landgraaf