Zendstation Radio Kootwijk

star-full

8.4 op basis van 35 recensies

Adres:   Radioweg 1 Radio Kootwijk (Gelderland)   Bekijk de kaart

Bekijk de website   Telefoon : 055-5191665


Informatie

Het gebied rondom het monumentale Zendstation Radio Kootwijk ligt in het hart van de Veluwe en bestaat uit een oorspronkelijk, rustig en donker natuurgebied waaronder het Kootwijkerzand, de grootste, actieve zandverstuiving van West-Europa.

Natuurgebied

Kootwijkerzand bestaat uit een aaneengeschakeld gebied van door wind gevormde zandduinen. Dagelijks wordt het zand gestoven. Het lijkt op een mini Sahara, maar er leven vele diersoorten, waaronder reeën, edelherten, dassen en wilde zwijnen. Kenmerkend voor het gebied is de aanwezigheid van vliegdennen, die meer dan een eeuw oud kunnen zijn. Je kunt hier wandelen aan de hand van paaltjesroutes en kinderen kunnen lekker stoeien met het zand.

Radio Kootwijk

Het voormalig zendstation uit 1918 is een rijksmonument met een bijzondere geschiedenis. Met behulp van het zendstation kon Nederland in 1929 verbinding maken met Nederlands-Indië. Het plechtige en mysterieuze gebouw staat in een fascinerend contrast met de natuurlijke omgeving. Het zendstation kan bezocht worden tijdens excursies, voorstellingen, bijzondere wandelingen en evenementen.

Video's


Locatie

Adres:   Radioweg 1   7348 BG Radio Kootwijk (Gelderland)   Routebeschrijving

Recensies

star-full

8.4 op basis van 35 recensies

Geef jouw recensie