Broekerveiling

Oudste doorvaargroenteveiling ter wereld. Sinds 1887. Lighallen in het water. Verleden en toekomst. Vaste expositie. Te gebruiken als locatie voor uitvaart, bruiloft en bedrijfsuitjes. Bootverhuur.

Bekijk de website

Informatie

Het principe van de veiling is al zeer oud. De Broekerveiling in Broek op Langedijk is één van de historische veilinghallen die Nederland rijk is. Het veilen bij afslag is een uitvinding van de in 1887 ontstane veilinghal in het water. Deze methode is nu nog steeds de wijze waarop veilingen van bloemen, groente, fruit, vlees en zelfs antiek worden gehouden. Tegenwoordig is de Broekerveiling een museum waar je alles te weten komt over deze bijzondere veiling int het water.

De collectie

Museum Broekerveiling bestaat uit twee gebouwen De Toekomst, Het Verleden en een bijzonder buitenmuseum. Er zijn een aantal historische schuiten te bewonderen die vroeger langs de veiling voeren. Er zijn houten en ijzeren schuiten, waaronder een veepraam, een trekkersschuit en modderbak.

In de veilinghallen wordt de geschiedenis van de Broekerveiling tot leven gebracht door middel van verschillende exposities. Zo is er een interactieve presentatie die de ontstaansgeschiedenis van Broek op Langedijk vertelt. Maar ook alles wat vooraf ging aan het verbouwen van de producten voordat deze bij de veiling werd aangeboden en onder de veilingklok werden verhandeld.

Faciliteiten

Museum Broekerveiling is een prachtige locatie voor bruiloften, bedrijfsfeestjes, verjaardagen en zelfs uitvaarten. Daar werd de veilinghal in vroeger tijden ook voor gebruikt. Daarnaast is het een prachtige locatie voor kinderfeestjes. Een dagje museumbezoek sluit je natuurlijk af met een lunch of koffie, thee en wat lekkers in het restaurant. Dit restaurant is ook de plek waar de meeste feestjes gehouden kunnen worden. Voor grote groepen is het mogelijk om een lunch te reserveren.

Wil je Broek op Langedijk zelf verkennen? Huur dan één van de bootjes van Museum Broekerveiling en verken het prachtige natuurgebied vol eilandjes, water, vogels en natuurschoon. Er zijn vijf schuiten voor acht personen. Een rondvaart met schipper behoort tot de mogelijkheden.

 

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Broekerveiling

Museumweg 2
1721 BE Broek op Langedijk (Noord-Holland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Watersport

Smit Giethoorn

Giethoorn

Sloepdelen Amsterdam

Amsterdam

Flevonice

Biddinghuizen

Betuwestrand

Beesd

Marenland

Winsum

Aquabest

Best

Down Under

Nieuwegein

Theetuin Overleek

Monnickendam

Nieuwkoopse Plassen

Nieuwkoop