De Biesbosch

star-full

8.8 op basis van 56 recensies

Adres:   Drimmelen (Noord-Brabant)   Bekijk de kaart

Bekijk de website   Telefoon : 0162-682233


Informatie

Het opmerkelijke zoetwatergetijdengebied in Nationaal Park De Biesbosch zorgt voor veel avontuurlijke situaties op de wandelroutes. Sommige routes zijn alleen per boot bereikbaar. Trek waterdichte schoenen aan, de natuur is hier ruig en staat soms deels onder water.

Wandelen, fietsen en varen

Picknicktafels nodigen uit voor een gezellige picknick tijdens een mooie wandeling. Ontdek de Biesbosch vanaf het water met een roeiboot, kano of fluiterboot. Ben je fervent fietser? Het land van de Biesbosch is er te nat en te drassig voor, maar rondom het gebied kun je prachtige fietstochten maken langs polders, akkers, rivieren en lintdorpen.

Dieren en activiteiten

Elk seizoen trekt verschillende soorten vogels aan. Er zijn ook plekjes voor de sportvisser. Afhankelijk van het seizoen, kun je hier brasem of (rivier)karpers vangen. In De Biesbosch leven bevers, vossen, hazen, reeën en de Noorse woelmuis. Je kunt op je eigen houtje het bos verkennen, maar als je kiest voor een excursie met gids kom je van alles tegen en meer te weten over de vogels, bevers, planten en overige rijkdommen van het gebied. Jaarlijks worden er evenementen georganiseerd, afgestemd op het seizoen.

Video's


Locatie

Adres:     Drimmelen (Noord-Brabant)   Routebeschrijving

Recensies

star-full

8.8 op basis van 56 recensies

Geef jouw recensie