Heineken Experience

Voormalige Heineken Brouwerij en museum over biermerk Heineken. Boek een interactieve rondleiding waarbij je zelf kunt ruiken, voelen en proeven en leer alles over de biergeschiedenis.

Bekijk de website

Heineken Experience korting 2017

Alle Heineken Experience aanbiedingen

Bieden vanaf €1: Entreeticket voor 2 personen + 2 biertjes

Veiling via TicketVeiling

Entreeticket + rondvaart Amsterdam voor 2 personen voor: €54,50

Aanbieding via Groupon

Informatie

Heineken Experience is een museum dat geheel gewijd is aan het biermerk Heineken. Het museum is gevestigd in de voormalige bierbrouwerij van Heineken aan de Stadhouderskade in Amsterdam. In een interactieve rondleiding geeft de Heineken Experience een kijkje achter de schermen van dit wereldberoemde biertje.

Familiebedrijf

Het inmiddels wereldwijd bekende en geliefde biermerk Heineken is een echt familiebedrijf. In 1864 kocht de oprichter Gerard Heineken een bierbrouwerij. Hij legde de nadruk op kwaliteit en stapte net als veel Duitse bierbrouwers over van bovengisting naar ondergisting. Ook was hij de eerste bierbrouwer die de kwaliteitscontrole in een eigen laboratorium liet testen.

De kleinzoon van Gerard, Freddy Heineken, wist de Nederlandse brouwerij uit te bouwen naar een internationaal concern met vele andere merknamen onder haar hoede. Het merendeel van de productie van Heineken vindt nog steeds plaats in de Nederlandse brouwerijen. De eerste brouwerij is tegenwoordig in gebruik als de Heineken Experience.

Ontvoering

Freddy Heineken is niet alleen bekend als de kleinzoon van de Heineken oprichter, maar ook door zijn ontvoering. De toenmalige directeur van Heineken werd in 1983 samen met zijn chauffeur Ab Doderer ontvoerd voor zijn kantoor in Amsterdam. De twee mannen werden 20 dagen vastgehouden, ondanks dat het gevraagde losgeld van maar liefst 35 miljoen gulden was betaald. 

Dankzij een anonieme tip werden Heineken en Doderer door de politie gevonden. Twee van de daders, Jan Boellaard en Martin Erkamps werden direct daarna gearresteerd. De andere ontvoerders Cor van Hout, Willem Holleeder en Frans Meijer zijn gevlucht. Meijer gaf zichzelf echter al snel aan bij de politie en Van Hout en Holleeder zijn later in Parijs gearresteerd door de Franse politie.

De ontvoering van Freddy Heineken werd beschreven in een boek van Gert van Beek, die één van de leidinggevende van het politieteam was en door Peter R. de Vries op basis van interviews met Van Hout en Holleeder. Ook werd er een speelfilm gemaakt over de ontvoering met Rutger Hauer in de hoofdrol als Freddy Heineken.

De Heineken Experience

Om een complete beleving te realiseren van de totstandkoming van Heineken en het bier, moest de Experience meer zijn dan een museum. Je krijgt daarom niet alleen een goed beeld van het vakmanschap van de bierbrouwerij, maar je kunt zelf ook veel voelen, proeven en ruiken. De interactieve rondleiding brengt je langs vier verdiepingen en prikkelt alle zintuigen.

Je krijgt het brouwproces stap voor stap te zien, kunt de ingrediënten ruiken en natuurlijk ook even van het eindresultaat genieten in de bar. Ook mag je zelf een biertje brouwen of hou een wedstrijdje met je vrienden wie het beste bier kan tappen. Er zijn genoeg dingen te doen voor elke bierliefhebber en gaandeweg steek je er ook nog wat van op. De Heineken Experience is bij uitstek geschikt voor een leuke dag met vrienden, vriendinnen en familie. De brouwerij is goed bereikbaar met openbaar vervoer en door de ligging middenin Amsterdam goed te combineren met de vele andere leuke uitjes in de stad. 

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Heineken Experience

Stadhouderskade 78
1072 AE Amsterdam (Noord-Holland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Bezienswaardigheden

Nederlands Openluchtmuseum

Arnhem

Rijksmuseum

Amsterdam

Atomium

Brussel

Heineken Experience

Amsterdam

Madame Tussauds

Amsterdam

Euromast

Rotterdam

Aviodrome

Lelystad

The Amsterdam Dungeon

Amsterdam

Archeon

Alphen aan den Rijn

Mondo Verde

Landgraaf