Museum

Top 10 Museum Noord-Holland

Rijksmuseum Amsterdam

Nationaal museum voor Nederlandse kunst en schilderkunst. Bekijk het werk van de Hollandse Meesters en de Gouden Eeuw, veel topstukken van meesterschilders zoals De Nachtwacht.

Museum over scheepvaart en schepen, zeer grote en complete collectie, bekijk een VOC-schip, zelf doen en ontdekken, educatieve programma's voor scholen, rondleidingen en gratis audiotour.

Madame Tussauds Amsterdam

Wassenbeeldenmuseum in Amsterdam met nationale en internationale bekendheden. Ga op de foto met je favoriete artiest, acteur of topsporter.

Tropenmuseum Amsterdam

Museum over mensen en culturen uit verschillende werelddelen, kunst en cultuur, volkenkunde, gezellig en leerzaam, geschikt voor kinderen en volwassenen, rondleidingen en activiteiten, speciale tentoonstelling voor kinderen.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Historisch museum over de Zuiderzee, geschiedenis en cultuur, binnen- en buitenmuseum, veel mogelijkheden voor groepen en scholen, zakelijke arrangementen, waterpark in de zomer, leuke evenementen en activiteiten.

Voormalige Heineken Brouwerij en museum over biermerk Heineken. Boek een interactieve rondleiding waarbij je zelf kunt ruiken, voelen en proeven en leer alles over de biergeschiedenis.

Body Worlds Amsterdam

Anatomisch museum met expositie over, en met, echte menselijke lichamen. Bekijk meer dan 200 anatomische preparaten van het menselijk lichaam en leer alles over de functies van organen, spierkracht en veel meer.

In het Joods Historisch Museum leer je alles over de joodse gemeenschap in Nederland. Verwonder je aan de ceremoniële relieken en persoonlijke verhalen. Naast de vaste collectie zijn er ook indrukwekkende, gethematiseerde tentoonstellingen.

Marinemuseum Den Helder

Ontdek de rijke geschiedenis van de Koninklijke Marine in het Marinemuseum in Den Helder. Compleet met museumvloot van drie historische schepen.

Laat je meevoeren op een bijzondere reis per stoomtram en boot door de Historische Driekhoek. Je bezoekt de steden Hoorn, Medemblik en Enkhuizen en geniet onderweg van het prachtige uitzicht. De museumcollectie bestaat uit alles wat met de stoomtram te maken heeft.

Volgende ›

Pagina 1 van 5

Museum bij jou in de buurt

Dagtripper Blog