Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium is het grootste zeezoogdierenpark van Europa, met dolfijnen en veel andere zeedieren. Bezoek de shows met dolfijnen, zeeleeuwen en walrussen. Er is voldoende speelruimte voor kinderen, ga op de foto met een dolfijn of je kunt zelfs blijven logeren.

Bekijk de website

Informatie

Al 50 jaar lang zijn in het Dolfinarium te Harderwijk verschillende zeezoogdieren te bewonderen. Het is zelfs het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Op geen enkele andere plek in Nederland vind je zoveel zeedieren bij elkaar. Veel mensen en kinderen zien al snel hoe bijzonder de dolfijnen zijn, met hun intelligentie en speelsheid hebben ze bijna iets magisch. In het Dolfinarium kom je oog in oog met deze mooie dieren.

De dieren

In het Dolfinarium leven natuurlijk heel veel dolfijnen! Maar je kan er ook bruinvissen zien, die ook in de Noordzee voorkomt. Een ander bekend dier is de zeehond die samen met de grijze zeehonden leven in het Dolfinarium Waddengebied. Verder vind je er zeeleeuwen, walrussen, haaien, roggen en nog veel meer zeedieren en vissen.

Shows en voorstellingen

In het Dolfinarium kan je de hele dag genieten van de dieren, maar er worden ook speciale shows en voorstellingen georganiseerd. In de dolfijnenshow laten deze dieren nog eens zien hoe snel en slim ze zijn. Maar ook de zeeleeuwen en walrussen geven een mooie show voor je weg. De verzorgers vertellen uitgebreid over de dieren en de trainingen. Daarnaast zijn er meerdere leuke theatervoorstellingen over de zee en de dieren voor grote en kleine kinderen.

Activiteiten

In het Dolfinarium valt genoeg te doen en te beleven met de verschillende dieren en speelplekken. Toch roepen de dieren bij sommige bezoekers een bijzondere wens op. Aan sommige van deze wensen kan het Dolfinarium in de vorm van een speciaal programma voldoen. Zo kan je bijvoorbeeld op de foto met een dolfijn of zeeleeuw. Je kan ook een nachtje blijven logeren bij de dolfijnen of in het water kennismaken met de dolfijnen en hun trainers.

 

 

Reviews

Ben jij hier geweest? Geef jouw beoordeling:

Bekijk een video impressie

Dolfinarium Harderwijk

Strandboulevard Oost 1
3841 AB Harderwijk (Gelderland)

Routebeschrijving

Naar website


Top 10 Dierentuin

Safaripark Beekse Bergen

Hilvarenbeek

Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk

Artis

Amsterdam

Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Apenheul

Apeldoorn

GaiaZOO

Kerkrade

Burgers' Zoo

Arnhem

Pairi Daiza

Brugelette

Dierenrijk

Nuenen